Future of work and classification of employees, European Employment Lawyers Association, 2022 Annual Conference, Athens, 23 - 25 June 2022.
Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
Άρθρο: Η «Μεγάλη Παραίτηση» στην ελληνική εκδοχή της
Η «Μεγάλη Παραίτηση» στην ελληνική εκδοχή της, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Απόψεις, Experts, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022
Από τον Μάιο του 2021 που ο Άντονι Κλοτζ, καθηγητής οργανωσιακής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας, βάφτισε «Μεγάλη Παραίτηση» τις, από τις αρχές του 2021, πάνω από 4,5 εκατομμύρια αποχωρήσεις τον μήνα από θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ο όρος καθιερώθηκε και διεθνώς, και ακολουθήσαν και παραλλαγές του: η μεγάλη φυγή, εγκατάλειψη, ανασχηματισμός,… Καθώς έκτοτε ο μηνιαίος μέσος όρος είναι πάνω από 4 εκατομμύρια αποχωρήσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, έως το 2019 δεν είχαν ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια.
Πού πάνε όλοι αυτοί;
Σάββατο 11 Ιουνίου 2022
Άρθρα: ILO και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
ILO και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, The N Society, σελ.10, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022
Η
110η ΣΥΝΟΔΟΣ της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, η
οποία συχνά αποκαλείται διεθνές κοινοβούλιο εργασίας, άρχισε τις εργασίες της
(Γενεύη, 27 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2022). Μεταξύ άλλων, δύο είναι τα κύρια
καθήκοντά της.
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022
Άρθρα: Η "πληρωμή σε ρούβλια": μία περίπτωση συλλογικής οφθαλμαπάτης
Η "πληρωμή σε ρούβλια": μία περίπτωση συλλογικής οφθαλμαπάτης, (με τον Δημήτρη Α. Ιωάννου), Άρθρα, Capital.gr, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2022
Η απαίτηση της Ρωσίας "να καταβάλλονται σε ρούβλια” οι πληρωμές για το φυσικό αέριο που παρέχει στις "μη φιλικές χώρες”, δηλαδή στις χώρες οι οποίες εφαρμόζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει εις βάρος της η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, αποτέλεσε μία υπόθεση η οποία απασχόλησε πολύ, και έντονα, τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την ελληνική κοινή γνώμη.
Η τελική έκβαση της υπόθεσης είναι ευτυχής μεν, εφ’ όσον το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει προς τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, (πλην δύο), χωρίς να έχει υπάρξει διακοπή της ροής του, παράδοξη δε, διότι και οι δύο πλευρές δηλώνουν νικήτριες στη διελκυστίνδα που έλαβε χώρα πριν την τελική διευθέτηση, αλλά για τους ακριβώς αντίθετους λόγους.