7 Οκτ. 2012 Η Λίστα Μέρκελ
OnlyNews.gr - Προσεγγίσεις, 7/10/2012
OnlyNews.gr - Προσεγγίσεις, 7/10/2012
Τι θα μπορούσε να φέρει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος, εκτός της «πολιτικής στήριξης» για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και της προαναγγελίας περί «προόδου» που θα συμβάλλει στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. € από το δάνειο του 2ου Μνημονίου;
Η Γερμανίδα καγκελάριος γνωρίζει ότι οι κανόνες της διακυβέρνησης, κρατικής και εταιρικής, επιβάλλουν να υπάρχει
«τιμωρία» όπου υπάρχει «έγκλημα» ή έστω «αστοχία». Άλλως δεν εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η βιωσιμότητα των θεσμών, είτε σε κρατικό είτε σε εταιρικό επίπεδο.
«τιμωρία» όπου υπάρχει «έγκλημα» ή έστω «αστοχία». Άλλως δεν εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η βιωσιμότητα των θεσμών, είτε σε κρατικό είτε σε εταιρικό επίπεδο.
Πρόσφατα δύο πρόεδροι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Χόρστ Κέλλερ 2004-2010, Κρίστιαν Βόλφ 2010-2012) προερχόμενοι από τους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατίας παραιτήθηκαν για αυτούς τους λόγους. Για την βιωσιμότητα των θεσμών της χώρας τους.
Ο πρώτος παραιτήθηκε λόγω δηλώσεών του που συνέδεαν την ανάγκη για διεθνή στρατιωτική δραστηριότητα και παρουσία της Γερμανίας με τους εμπορικούς δρόμους και τις εξαγωγές της. Ο δεύτερος παραιτήθηκε για ένα «προσωπικό δάνειο» 500.000 € που είχε λάβει το 2008 από εκατομμυριούχο επιχειρηματία.
Η κυρία Μέρκελ ανήλθε το 2000 στην ηγεσία του κόμματός της όταν η υπόθεση των «κρυφών χρηματοδοτήσεων» του 1991 στο κόμμα (αφορούσαν την εποχή ηγεσίας Χέλμουτ Κολ) της επέτρεψε να αξιοποιήσει την παραίτηση του τότε αρχηγού Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Αφορμή ήταν μία «χορηγία» 100.000 Γερμανικών Μάρκων.
Στο εταιρικό επίπεδο σειρά «μεγαθηρίων» της Γερμανικής (και διεθνούς) οικονομίας προχώρησαν τα τελευταία χρόνια σε μείζονες αλλαγές διαδικασιών στην εταιρική διακυβέρνηση αλλά και προσώπων, υπό το βάρος των όσων τους καταλογίσθηκαν από την δικαιοσύνη (Γερμανική, Αμερικανική, κλπ). Σκοπός η ανάκτηση αξιοπιστίας, η παραμονή – επιστροφή στις αγορές, κοκ.
Η Ελλάδα πληροφορήθηκε για τις κλεπτοκρατικές δραστηριότητες παραγόντων του εν Ελλάδι δημοσίου βίου (που συνδέονται ευθέως με τις αιτίες της ελληνικής χρεοκοπίας) μέσω των σχετικών ευρημάτων της Αμερικανικής και της Γερμανικής δικαιοσύνης.
Η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας όταν έλαβε γνώση λίστας πιθανών Ελλήνων μεγαλοφοροφυγάδων, έχοντας αίσθηση της βαρύτητας που είχε η φοροδιαφυγή και η κλεπτοκρατία για την ελληνική χρεοκοπία, την ενεχείρησε αρμοδίως.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, έχοντας υπόψη τα ευρήματα από την πλούσια δραστηριότητα της Γερμανικής δικαιοσύνης (κι όχι μόνο) που άπτονται και ελληνικών κλεπτοκρατικών υποθέσεων, θα μπορούσε να προσφέρει μία ανάλογη υπηρεσία στην Ελληνική Δημοκρατία;